Waldeck Pyrmontkade 872, Den Haag

Kenmerken

Verkocht
Prijs
€ 3.750.000 k.k.
Wijk
Zeeheldenkwartier
Plaats
2518 JS Den Haag
Oppervlakte
2543m²


Omschrijving

Deze investeringsmogeljikheid omvat een herontwikkelingsmogelijkheid in high-end woonappartementen. Momenteel in gebruik als een multi-tenant kantoorgebouw, verhuurd aan totaal 3 huurders met aflopende huurovereenkomsten binnen 15 maanden, in het centrum van Den Haag met een groot herontwikkelingspotentieel. Het gebouw is gesitueerd in de wijk “Zeeheldenkwartier” tegen de wijk “Duinoord” aangelegen, welke zeer prestigieuze woonwijken zijn. Deze omgeving kenmerkt zich als een gewilde woonomgeving met een verscheidenheid aan winkels en lunchgelegenheden op loopafstand.

De locatie is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A12 die verbinding biedt met de snelweg A4 tussen Rotterdam en Amsterdam. Het gebouw bevindt zich tevens in de directe nabijheid van Den Haag Central Station en Hollands Spoor. De bereikbaarheid is daarom zowel met de auto als openbaar vervoer goed. Het (Scheveningen) strand is slechts een korte “fietstocht” verwijderd en kan worden bereikt binnen 15 minuten.

Onderzoek heeft geleerd dat herbestemming van het gebouw naar wonen wordt toegejuicht door de gemeente. Plannen voor herontwikkeling met een mix van commerciële ruimte op de begane grond en souterrain en luxe appartementen op de verdiepingen worden beschreven in dit investeringsmemorandum.

Het gebouw bestaat uit een verhuurbaar vloeroppervlak van totaal 2.543 m² en 15 parkeerplaatsen op eigen achtergelegen terrein, te bereiken via een op afstand bedienbare overheaddeur. De bezettingsgraad is 100%.

| HERONTWIKKELINGSPOTENTIEEL |
Vanwege de locatie en de structuur van het gebouw biedt het grote mogelijkheden voor een transformatie naar wonen. In het eerste geschetste plan heeft de begane grond en souterrain een commerciële functie, de verdiepingen lenen zich tot transformatie naar luxe high-end appartementen. In het voorgesteld plan is er een extra 7e verdieping toegevoegd. Dit uitgewerkte ontwerp plan is reeds op hoofdlijnen door de welstand positief beoordeeld. Het plan behelst 28 appartementen variërend van 42 m² tot 95 m² (2 penthouses) gelegen op de 1e t/m 7e verdieping. Met een aantal aanpassingen aan de gevels is het mogelijk om een compleet ander "look and feel” te geven, met zonnige uitpandige balkons en inpandige loggia’s. Deze herontwikkeling is gefocust op het toevoegen van kwaliteit en ander gebruik van het gebouw. De transformatie betekent een uitgebreide renovatie van de gevel en het toevoegen van veel glas voor de algehele ervaring van het gebouw als residentieel gebruik.

Verder komt er een extra topverdieping als zevende verdieping van circa 190 m2, die in gebruik zal zijn als twee penthouses met buitenterrassen. Het nieuwe totale metrage zal daarmee uitkomen op ca. 2.825 m². Deze herontwikkeling zal het huidige (verouderde) kantoorgebouw transformeren tot een kwalitatief hoogwaardig woonobject, waardoor het meer in lijn komt met de directe omgeving van het populaire en prestigieuze "mix-use" gebied Zeelheldenkwartier.

In de dataroom bevindt zich een notitie van HIT (Haags initiatieven team, DSO Gemeente Den Haag) en de welstand betreffende transformatie.

| METRAGE |
Het huidige kantoorpand heeft een totaal oppervlak van ca. 2.543 m² VVO (ca. 2.999 m² BVO) e.e.a.conform NEN 2580 Meetcertificaat.

| VERHUURSTATUS |
Het kantoorgebouw is in zijn geheel verhuurd aan een 3-tal huurders. De huurperioden hiervan zijn kortlopend. Een overzicht van de huurcontracten bevinden zich in de dataroom.

Over de resterende looptijd van 15 juni 2018 t/m 30 juni 2019 bedraagt de totale huurinkomsten minimaal € 292.687,- excl servicekosten en eventuele BTW (opslag). Hierin is geen rekening gehouden met eventuele verlengingen.

| OPLEVERINGSNIVEAU |
In huidige staat, onder andere voorzien van:
- centrale verwarming;
- lift;
- te openen ramen;
- toiletgroepen per verdieping;
- indeling dmv scheidingswanden;
- systeemplafonds met verlichtingsarmaturen;
- diverse pantry’s.

| MILIEU |
Elke aansprakelijkheid van verkoper jegens koper omtrent enige vorm van verontreiniging en/of aanwezigheid van milieugevaarlijke stoffen (bodem, grondwater, astbest e.d.) en/of aanwezigheid van ondergrondse olietanks, hoe ook genaamd en onder welke titel dan ook, wordt uitgesloten. Tevens vrijwaart koper verkoper voor alle aansprakelijkheid, hoe ook genaamd die uit de aanwezigheid van bodem- en of grondwaterverontreiniging in de onroerende zaak kan voortvloeien. Koper heeft het recht om de onroerende zaak te laten onderzoeken. In de dataroom bevindt zich een asbest/milieurapport.

| BESTEMMINGSPLAN |
De huidige bestemming van het object is ‘kantoordoeleinden’. In de dataroom bevindt zich nadere informatie.

| LOCATIE/ BEREIKBAARHEID |
Het object is gelegen aan de Waldeck Pyrmontkade 872 te Den Haag in het “Zeeheldenkwartier”. Deze omgeving kenmerkt zich als een zeer gewilde woonomgeving met een verscheidenheid aan winkels op loopafstand.

| PROCEDURE |
Bij interesse en na kennismakingsprocedure, goedkeuring en ondertekening van de NDA zullen kandidaat-kopers de toegang worden verleend tot de dataroom. Bezichtigingen zullen uitsluitend op afspraak plaats vinden in de periode van 23 april t/m 4 mei. Kopers kunnen tot 11 mei 2018 12:00 uur een bieding doen op basis van de model koopbieding uit de dataroom.

In de week van 14 mei 2018 worden maximaal drie kandidaat-kopers uitgenodigd voor een gesprek op basis van uitgebrachte koopbieding, integriteit en kredietwaardigheid van koper. Hierop volgend zal met één van de drie kandidaat-kopers een koopovereenkomst worden gesloten op basis van concept koopovereenkomst uit de dataroom. Levering pand uiterlijk 14 juni 2018.

| VRAAGPRIJS |
€ 3.750.000,-- kosten koper (geen BTW van toepassing).

| BIEDING |
Wij nodigen gegadigden uit, na bestudering van de informatie in de dataroom, een schriftelijke bieding uit te brengen op basis van het concept-koopvoorstel uit de dataroom. De bieding kan gericht worden aan:

COG Makelaars BV
T.a.v. de heer S.M.P. Soons
Scheveningseweg 50
Postbus 82033
2508 EA DEN HAAG
telefoon : 070 – 306 60 50
Per mail: of

Kosten (waaronder kadastrale kosten en notariskosten), rechten en overdrachtsbelasting
(overdrachtsbelasting naar het tarief van 6 %) op de de eigendomsoverdracht vallende, zijn voor rekening van koper.

| LEVERINGSDATUM |
Het transport zal uiterlijk 14 juni 2018 plaatsvinden.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 3.750.000 k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
2543m²

Indeling

Locatie

[ { "address": "Waldeck Pyrmontkade 872", "zipCode": "2518 JS", "city": "Den Haag", "lat": 52.0814731, "lng": 4.2885291 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reageer op deze woning

Deze woning bezichten of heeft u een vraag? Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoe veel is ?