In de media
Vastgoedinvesteerders laten cadeau liggen voor samen avondje koken

13-3-2025
De gezelligheid op een relatie-avondje van LVDH Finance was wellicht mede te danken aan de voormalig minister Hugo de Jonge. Want hier zaten mensen bij elkaar die investeren in aantrekkelijk vastgoed. Daarvan kwam weer wat meer op de markt door zijn nieuwe huurwet.
"Dit is een goede tijd, vol kansen, nu velen hun huurhuizen moeten verkopen", realiseerde bedrijfsadviseur Jeroen van Dommelen zich. De reden is dat de nieuwe Wet betaalbare huur, die vorig jaar inging, de hoogte van de huur limiteert waardoor het voor eigenaren onaantrekkelijk wordt om te verhuren. Van Dommelen investeert bij LVDH niet alleen in woningen, maar ook in winkels en in bedrijven die tot woningen worden omgebouwd.
"We hebben onze investeerders, voor wie wij hun geld beleggen in vastgoed, gevraagd wat ze willen", zei LVDH-directeur Jeroen Immink: ,,Een kerstpakket of een leuke avond? Ze kozen voor het laatste en zodoende zij we nu hier", zei hij in de kookstudio van Eric Jan Fransen in Den Haag. Van de 300 investeerders voor wie Immink en zijn beide mede-directieleden actief zijn, kozen er 120 om een avondje samen te koken. ,,We hebben hier vier avonden van dertig man." En dit was de gezelligste avond, natuurlijk.
John Heemskerk was eerst hypotheek-specialist en daarna ondernemer van de Zier Running Webshop, die online sportartikelen verkocht. Nadat hij dit bedrijf verkocht investeert ook hij
in vastgoed. ,,Het is alleen maar goed gegaan", constateerde hij. Hij zat aan tafel naast Chris de Lange, die een installatiebedrijf heeft dat werkt in de panden van LVDH.
Onder de tafelgasten, die in groepjes de keuken in werden geroepen om een gerecht te bereiden, waren zakenman Rob Hendrikse, ex-opticien, nu vastgoedbeheerder, Edwin Luyckx en zijn echtgenote makelaar Relia Steenks en Wim Schuurmans. Deze management-adviseur gaf iedereen zijn boek mee, met de titel: Verboden voor klanten, wij houden van fans. Over hoe je van klanten fans maakt.
Het LVDH-trio heeft het al uit, leek het.
Uit de eerste hand
Topkok Eric Jan Fransen, die ervaring opdeed in sterrenkeukens en nu zijn eigen kookstudio heeft, weet wat lekker koken is. Eén keukengeheim wil hij delen.
Hij duwde zijn duim zachtjes in de stukken Sirloin beef in de oven, om te voelen hoe gaar het was. ,,Het vergelijkingsmateriaal is de duim van je hand, waar je aan kan voelen om te weten hoe het in de oven gaat."
De duim van een ontspannen hand voelt als vlees dat bijna rauw is, ofwel blue. Als je duim en wijsvinger elkaar raken is de muis vergelijkbaar met vlees dat saillant gegaard is. Duim en middelvinger: medium. Duim en wijsvinger: à point. Duim en pink: bien cuit. ,,Ofwel: een schoenzool!", volgens Fransen.
Probeer het, en u voelt het!
Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/1398181786/vastgoedinvesteerders-laten-cadeau-liggen-voor-samen-avondje-koken
Foto: De Telegraaf